Kreativt samvær med den firbenede

Savner du kreative og mere spændende måder at være sammen med din hund på? Måske mangler du kreative forslag til at aktivere din hund, på andre måder end du normalt har gjort førhen? Sådan havde jeg det i hvert fald, selvom jeg kun havde en hvalp kom man i den samme rutine hver dag. Så jeg stoppede og tænkte at der skulle tilføres nye spændende metoder ind i hverdagen. Jeg byggede derfor nogle super smarte madkasser til min hund. Et element der både giver leg, belønning og underholdning til hunden i flere timer ad flere gange. Min hvalp skulle lige fange ideen før den fandt det sjove aspekt i legen. Før den fangede ideen prøvede den at bide mig. Her tænkte jeg om det kunne være rigtigt at min hvalp bider? Den tanke kom jeg dog hurtigt fra igen da jeg så at den fangede ideen og fandt ud af hvordan den fik godbidder.

Bag om kassen

Lidt om den smarte kasse: Jeg byggede en kvadratisk kasse med huller hvor jeg havde kommet små lækre godbidder ind i. Denne aktivitet kan både benyttes indendørs og udendørs, men jeg foretrækker dog udendørs da det larmer mindst. Nu kommer hunden ind i billedet. Det er nu en opgave for hunden at skubbe, vende og dreje kassen sådan at godbidderne kan komme ud. Dette er en opgave som hunden kan bruge lang tid på at finde en fidus ved. Dog kan den være underholdt i lang tid da den kan lugte de lækre godbidder som venter for enden.

Madkassen er super enkel at bygge og det tager ikke alverdens tid. Du finder 4 ens kvadratiske plader og limer sammen. Herefter laver du huller alt efter sværhedsgrad til godbidderne sådan de kan komme ud. Start med at putte 10-15 mindre godbidder i og se om det er en aktivitet din hund finder interessant.

Brug kassen

Kan din hund lide din nybyggede kasse kan du efterhånden fylde flere godbidder i af gangen så du slipper for at gøre det så ofte. Det er vigtigt du ikke benytter kassen hele tiden da din hund kan blive overfodret af godbidder. Derfor er det godt at have et rum hvor du kan stille kassen væk, men hvor du samtidig hurtigt kan finde den frem igen når det er tid til leg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *