Kreative aktiviteter med børn: Byg et slot

I dette blogindlæg vil vi slå et slag for den fysiske leg med børn. Derfor har vi fundet 3 måder hvorpå I sammen kan bygge et slot

Byg et slot af byggeklodser


Det kan umiddelbart virke lidt simpelt at bygge et slot af byggeklodser. Men det er ikke desto mindre hvad vi har tænkt os at foreslå i denne del af bloggen. Jeg købte forleden nogle sjove byggeklodser hos Filibabba og disse blev til et ret flot slot midt på stuegulvet, for mig var det vigtigt at det var barnets kreativitet som kom til udtryk i slotsbygningen – dette første til et slot som ikke umiddelbart havde den form som man ellers ville møde i virkeligheden. Men slottet har dog sin egen kreative stil.

Byg et slot af sand

Sandslotte er en klassisk disciplin indenfor slotsbygning. angt et slot er blevet stablet på benene, blot for at blive lagt i ruiner et par timer senere – enten af forbipasserende frisbeespillere eller af tidevandet.
Sandslotte er ikke som de var i gamle dage, dengang var det primært spande der blev brugt til at lave sandslotte. Nu om dage kan man nemt få forme, som gør det nemmere at lave sandslottene “flottere” det være sig eksempelvis Topspir til slottene og deslige.

Byg et slot af flyttekasser


Et flyttekassefort er ikke et nyt fænomen, det er en tradition der blev udødeliggjort i serien Friends tilbage i halvfemserne. Men det er en rigtig sjov aktivtet for store og små. Her er det muligt at lave et flot prinsesseslot, eller måske et fort eller en borg, så man kan lege krig på tværs af rummet. Der er i det hele taget mange muligheder ved alle former for slotte og det er virkeligt kun fantasien og dig selv som sætter grænser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *