Kreativ med børn: En tur i parken

Hvad skal vi lave?

Hvad kan man egentligt lave i parken med sine børn, altså udover bare at sidde på en park bænk? Det er et rigtig godt spørgsmål som i denne blogpost vil blive besvaret.

Lav en hule

Nu handler det ikke om at skulle opfordre til at begå ulovligheder, så I skal nok ikke fælde halvdelen af de lokale buskadser, men der skal faktisk ikke så meget til at stimulere børns fantasi og således kan et uskyldigt krat blive til en spændende hule, som nær og fjern kan gemme sig i.

Leg røvere og soldater

Røvere og soldater er en klassisk leg, den går også under navnet “krig”, men i disse tider, er sidstnævnte ikke den sjoveste reference at hive ud af ærmet, hvorfor vi i denne blogpost refererer til det som “røvere og soldater”. Legen handler egentligt om, at man skal forsøge at “skyde” hinanden med imaginære våben, hvorfor det også er interessant at finde og lave “våben” ud af hvad man nu lige kan finde på jorden omkring sig. Det kunne være pinde eller sten eller deslige.

En tur i sandkassen

En tur i sandkassen dækker i dette tilfælde over alle de ting man kan lave i sandkassen. Det kan både være kreative lege og det kan være en masse andre spændende ting. Man kan blandt andet bygge et fort, hvorefter man vil kunne lave en kombination af ovenstående lege, der måske, måske ikke ender i destruktionen af et fort.

Tag indendørs aktiviteterne med udenfor

Her handler det eksempelvis om at søge inspiration i din lokale park – vi nævnte i toppen “parkbænke” som værende noget negativt. I dette tilfælde tænker vi dog på at tegne en tegning og på den måde stimulere dit barns kreative evner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *