Inspiration til kreative foretagener med børn

Kreative aktiviteter med børn

Kreativitet ligger naturligt til de fleste børn. Det er vigtigt at give børn lov til at bruge deres fantasi og udfolde den ved hjælp af kreativitet. Det er ikke altid, at de voksne jubler over de mange mesterværker de små poder kommer med, men husk altid at rose barnet for indsatsen. Jo mere de øver sig, jo bedre bliver de og hvem ved, måske er dit barn den næste Picasso.

Perler

Igen en klassiker, men perler er bare fantastiske. Lav farverige perleplader i sjove afskygninger. Bind en snor i og hæng dem op til pynt. Til de rigtig kreative kan man også lave perleplader i 3D. Lav for eksempel 6 forskellige sider og sæt dem sammen til en firkant. I kan også lime en lille perleplade på et hårspænde og gøre frisuren helt personlig.

Giv også gerne barnet lov til at putte perler på en snor. Det kan være du er heldig at få en smuk halskæde i alverdens farver. Pludselig er der produceret så mange halskæder, at selv Jellycat bamsen har fået pynt på.

Tegne & male

En helt klassisk aktivitet, som også er nem at finde frem og pakke sammen, er at tegne og male. Har dit barn svært ved at finde på noget at tegne, kan det hjælpe at snakke lidt om dagen eller en oplevelse barnet kan huske. Pludselig kommer der en idé til barnet og du kan godt gøre plads på køleskabet til det næste mesterværk. Til de større børn findes der rigtig mange forskellige malebøger som passer til barnet interesse, hvad enten det er påklædningsdukker, dinosaurer eller kreative former.

Fantasidyr

Skal barnet virkelig have lov til at udfolde sig kreativt er et fantasidyr en skøn aktivitet, som I kan være flere om. I skal blot bruge en krop og en masse pynt. Til kroppen kan I bruge hvad I har i huset, for eksempel tomme toiletruller eller plastikflasker. Skal det være en robot eller en enhjørning? Nu må I huske at pynte fantasidyret med fjer, pompom’er og pailletter. Alt det der skal til for at give fantasidyret sin helt egen personlighed.

Husk at sætte pris på de små kreative stunder og elsk alle de ting dit barn laver.

One thought on “Inspiration til kreative foretagener med børn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *