Der’ skide skægt i vand-vand-land

Men hvor meget vand er der egentligt i et vandland? Hvor stor er en swimmingpool? Vi har lavet en sommer-post her på bloggen for at tale lidt om vand – vi har tidligere besøgt emnet i et strandperspektiv, men denne gang handler det om klor-udgaven. Vi har researchet på nettet og spurgt min lokale vvs-er i aarhus og her er hvad vi kom frem til

Swimmingpool

Det er semi-dyrt i vand at have en swimmingpool, det koster nemlig en del penge, både at fylde den med vand og det er små dyrt el-mæssigt at holde den kørende, rensende og oplyst.
Derfor kunne det være sjovt at finde ud af, præcist hvor dyrt det egentligt er i vand at fylde en swimmingpool med vand.

Et stort badebassin i familiestørrelse, kan vel også karakteriseres som en lille pool og denne indeholder ca. 35.000 liter vand. 35.000 liter vand er faktisk tæt på præcist det samme som et menneske bruger i vand om året. Det beløber sig i ikke mindre end 2450 DKK at fylde sådan et bassin – det er altså noget af en udskrivning.

Faktisk er 35000 ikke nogen helt dårlig størrelse til en helt almindelig pool til villakvarteret, en typisk koteletformet pool vil kunne holde ca. 40.000 liter og denne er bestemt ikke noget dårligt valg.

Vandland

Det er svært at finde information på, hvor meget vand der egentligt er i et vandland, men det er dog muligt at finde informationer på hvor meget vand der var i spil, da Royal Arena skulle afholde et svømmestævne for nyligt – det er kort fortalt en del. Faktisk hele 2,1 millioner liter vand skulle der til at. Med lidt hutig hovedregning og en m3 pris på 17, så svarer det til 35.000 kroner for bare at fylde bassinet op med postevand fra hanen. Der er dog givetvis krav til hvordan og hvorledes med type af vand, ph værdi, alger og deslige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *